کتاب «طبیعت، منبع الهام» با موضوع بررسی و نقد آثار "سانتیاگو کالاتراو"ا منتشر شد

جدیدترین کتاب پروفسور محمود گلابچی با عنوان «طبیعت، منبع الهام» با موضوع بررسی و نقد آثار سانتیاگو کالاتراوا منتشر شد.

جدیدترین کتاب محمود گلابچی با عنوان «طبیعت، منبع الهام» با موضوع بررسی و نقد آثار سانتیاگو کالاتراوا منتشر شد.
کتاب «طبیعت، منبع الهام - موضوع بررسی و نقد آثار سانتیاگو کالاتراوا» که توسط  محمود گلابچی استاد دانشکده معماری دانشگاه تهران  تالیف گردیده است ، بوسیله انتشارات دانشگاه تهران در 300 صفحه با تصاویر متعدد و چاپ رنگی منتشر شد. 


بدون شک کالاتراوا یکی از مشهورترین چهره‌های معماری جهان معاصر است. آثار وی از نظر معماری و زیبایی‌شناسی و نیز طراحی سازه مورد تقدیر مجامع معماری و مهندسی جهان بوده است. او با بهره گرفتن از ابداع و ابتکار و خلاقیت ناشی از درک دقیق رفتار سازه‎ها و ویژگی‎های مصالح در هر اثر خویش سخنی تازه در حوزۀ معماری و مهندسی مطرح نموده است.
آثار اولیۀ کالاتراوا که عمدتاً شامل پل‌ها و ایستگاه‌های قطار بود، نشان‎دهندۀ تفکری پیشرو در ادغام مهندسی سازه و معماری پل‌ بود. در حقیقت می‌توان او را در زمره طراحان مدرنیستی دانست که با بهره گرفتن از سیستم‎های ساختمانی مناسب در شکل‎گیری طرح‎های معماری، آثار برجسته‎ای خلق کرده‎است. او دارای سبکی خاص است. سبکی که از قدرت ابداع، ابتکار و نوآوری برخاسته از درک عمیق او از فرم معماری و رفتار سازه‎ای همراه با مطالعات فراوان او پیرامون ساختار فیزیولوژیک بدن انسان و جهان طبیعت، منتج می‌شود.
کتاب طبیعت، منبع الهام به بررسی و نقد آثار سانتیاگو کالاتراوا می‎پردازد و شامل سخن آغازین و شش فصل می‎باشد.
 فصل اول کتاب به سال شمار زندگی کالاتراوا اختصاص دارد.
در فصل دوم زندگی‏نامه کالاتراوا مورد بررسی قرار می‎گیرد.
 فصل سوم با عنوان مبانی نظری شامل مباحث نظری در طرح‎ها و آثار کالاتراوا و دربرگیرنده عناوینی مانند معماری و نیایش‎ها، چالش‎های عمودی و کلکسیونی از مروارید است.
 فصل چهارم به مصاحبۀ‎ مجلۀ معمار با سانتیاگو کالاتراوا اختصاص دارد.
در پنجمین فصل کتاب آثار کالاتراوا معرفی، تحلیل و نقد می‎شود. این آثار شامل طرح‎های زیر است:
مجموعه ورزشی المپیک آتن، آتن
پل آلامیلو و روگذر کارتوجا، سویل
موزه هنر میلواکی، میلواکی
برج چرخشی تورسو، مالمو
برج شماره 80 ساوث استریت، منهتن
برج مارپیچ شیکاگو، شیکاگو
کانون حمل و نقل مرکز تجارت جهانی، نیویورک
شهر علم و هنر، والنسیا
ایستگاه راه‎آهن استدل هافن، زوریخ
پل فیلیپ دوم (بچ د رودا)، بارسلون
تالار کنسرت تنریف، سانتاکروز تنریف، جزایر قناری
ایستگاه قطار اورینت، لیسبون
پل عابر پیاده کامپو ولنتین، بیلبائو
مرکز اجرای موسیقی آتلانتا، آتلانتا
ایستگاه راه‎آهن فرودگاه لیون، لیون
پل قطارهای سریع شهری
پل عابر پیاده تری نیتی، سالفورد
جدیدترین آثار کالاتراوا در سال‎های اخیر
در بخش‎های انتهایی کتاب منابع و مآخذ، کتاب‎شناسی و سپس واژه‎نامه انگلیسی- فارسی ارائه شده است تا خوانندگان کتاب با کلمات متداول در این زمینه و معادل آنها در زبان فارسی آشنا شوند.
در ادامه فهرست نام افراد، مؤسسات، مکان‎ها و پروژه‎ها و سپس نمایه (فهرست موضوعی) ارائه شده است تا امکان جستجوی نام‎ها و عناوین اصلی و مهم در کتاب فراهم گردد.
 انتشار این کتاب در راستای تحقق اهداف دانشگاه تهران به‎عنوان قطب علمی فناوری معماری کشور و در جهت تدوین کتب مورد نیاز جامعه در زمینه‏های معماری، مهندسی عمران و تکنولوژی معماری صورت می‏گیرد. آین کتاب می‏تواند موجب آشنایی بیشتر و دقیق‏تر دانشجویان، معماران، مهندسان و دانش‏آموختگان رشته ‏های معماری و مهندسی عمران با آخرین یافته‎ها و طرح‎های معماری در جهان شود.
علاقه‎مندان می‎توانند جهت تهیه کتاب به فروشگاه‎های انتشارات دانشگاه تهران (خیابان انقلاب، مقابل دانشگاه تهران) مراجعه نموده و برای خرید اینترنتی کتاب به سایت انتشارات دانشگاه تهران با آدرس http://press.ut.ac.ir مراجعه نمایند.
۱۰ آبان ۱۳۹۱ ۰۸:۵۰
اشتراک در