کورههای
هوفمان متداولترین شکل کورههای پخت محصولات سرامیکی و سفالی در کشور
هستند. این کورهها از دو رشته تونل در کنار هم تشکیل میشوند که از ابتدا و
انتها به هم متصل هستند. دود حاصل از سوختن و احتراق کوره توسط یک فن
مکنده که در کنار کوره تعبیه شده است، تخلیه میشود و این کورهها از
کنارهها دارای درهای متعدد برای چیدن آجر و یا بارگیری هستند و تامین سوخت
لازم در آنها از بالا و توسط کوره سوز (آتشبان) انجام میشود.
بزرگترین
مشکل این کورهها هدررفت انرژی بالا و نداشتن روشهای کنترلی مناسب است و
آتشبان با استفاده از تجربه و تنها با اتکا به نگاه چشمی آتش کوره را
کنترل میکند. با هدف حل این مشکل و افزایش دقت در تولید آجر و دیگر
محصولات سرامیکی که منجر به ارتقای کیفی این محصولات میشود، طرح
مانیتورینگ کورههای پخت اجرایی شده و با اجرای این طرح عملا امکان کنترل
مقدار حرارت و مصرف حاملهای انرژی میسر میشود و بوسیله آن میتوان
اطلاعات بسیار خوبی در رابطه با وضعیت کوره و نحوه پخت در آن پیدا کرد.