جزئیاتی از افزایش تراکم در زمین‌های دولتی

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان جزئیاتی از افزایش تراکم در زمین‌های دولتی، گفت: این افزایش تراکم در نهایت 800 هزار نفر را به حریم شهر اضافه می‌کند.

میر محمد غروی در خصوص انتقاد شورای شهر تهران از شورای عالی شهرسازی برای افزایش تراکم در زمینهای دولتی، گفت: ما در شهر تهران روش تهیه طرح تفصیلی را راهبردی و ساختاری انجام دادیم و برای اولین بار در کشور طرح جامع با روش جدید و نوین تهیه شد.

معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی افزود: در این روش کل شهر به 4 پهنه کار و سکونت، حفاظت، کار و فعالیت و فعالیتهای مختلف مسکونی، تجاری و اداری تقسیم شد.

وی با اشاره به پهنه سکونت (R) اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری در پهنه R111  در نقشه تفصیلی به R112 تبدیل می شود ؛ به این معنا که حداکثر طبقات از 2 طبقه به 3 طبقه و از 4 به 5 طبقه افزایش پیدا می کند.

غروی با بیان اینکه اراضی پهنه R111 ، یکهزار و ده هکتار از 66 هزار هکتار از طرح تفصیلی است، گفت در مصوبه دیگری که شامل پهنه R112 , R121 می شود، زمین‌های مسکونی به R122 تبدیل شد؛ به این معنا که مجوزهای مسکونی 4 طبقه به 5 طبقه افزایش یافت.

وی با اشاره به بعد مساحتی این اراضی دولتی که به کاربری مسکونی تغییر یافت، اظهار داشت: 1010 هکتار اراضی دولتی در مقایسه با کل پهنه مسکونی طرح تفصیلی که 48 هزار هکتار است در سطح ناچیزی تاثیر زیادی را در حریم شهر نمی گذارد و فقط با اجرای آن حداکثر در 15 هزار هکتار یک طبقه به واحدهای مسکونی اضافه می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه افزایش تراکم در زمین‌های دولتی حدود 800 هزار نفر جمعیت را افزایش می دهد، گفت: در طرح جامع شهر تهران در سال 1405 باید به 8 میلیون و 700 هزار نفر می رسیدیم اما در اصلاحیه شورای عالی شهرسازی و معماری مبنا 9.1 میلیون نفر قرار گرفت و ظرفیت پذیری سکونت برای 20 درصد مازاد بر جمعیت که به 10.5 میلیون نفر می رسد، تامین خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره افزایش یا کاهش تراکم در شمال شهر تهران اظهار داشت: در طرح تفصیلی شهر تهران افزایش تراکم پیش بینی شد؛ به این معنا که حد فاصل خیابان انقلاب به شمال تهران 120 درصد و در جنوب محور انقلاب به 180 درصد تراکم افزایش پیدا کرد در حالی که قبل از طرح تفصیلی جدید تراکم صد در صد بود.

غروی با تاکید بر اینکه این اقدام برای تشویق انبوه سازان به ساخت و ساز در جنوب تهران و حفظ تعادل در شهر انجام شده افزود: در بخش‌هایی از شمال تهران که شامل بند G است، محدودیت ساخت و ساز از گذشته هم وجود داشته و هم اکنون هم وجود دارد اما سعی شده است تا محدودیت‌ها به حداقل برسد.

وی در خصوص ساخت و ساز در ارتفاع 1800 متری، گفت: این ارتفاع در حریم شهر است و هرگونه ساخت و سازی در آن ممنوع است، ضمن آنکه اگر در گذشته برای ساخت و ساز در آنها پروانه گرفته شده برای آنها تعیین تکلیف خواهد شد اما اگر ساخت و سازی در آن انجام نشده باشد، پروانه ای هم صادر نخواهد شد.

غروی در خصوص امکان سوء استفاده دلالان از شایعات طرح تفصیلی برای افزایش قیمت اظهار داشت: تمام تلاش ما این بوده تا این نگاه به طرح تفصیلی تهران حذف شود، زیرا این طرح برای 15 سال آینده شکل گرفته و تمام نیازهای زندگی شهری در آن دیده شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برای جلوگیری از مهاجرت طرح جامع شهر تهران 10 هزار هکتار کاهش یافته و به 67 هزار هکتار رسید و تمامی نیازهای سکونت در آن دیده شده است.

غروی افزود: هیچ محدودیتی در طرح تفصیلی شهر تهران ایجاد نشده است تا منجر به افزایش قیمت نشود، ضمن آنکه با افزایش تراکم از سوء استفاده یا افزایش قیمتهای کاذب جلوگیری می شود.

وی در خصوص تاخیر در ابلاغ طرح تفصیلی شهر تهران بیان کرد: قرار بود تا طرح تفصیلی در یک سال ابلاغ شود اما همزمان با طرح جامع بررسی آن شروع شده بود اما مقیاس تهیه طرح یک ده هزارم تهیه شد در صورتی که باید یک ده هزارم تهیه می شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این مقیاس برای طرح تفصیلی کاربردی نبود، بنابراین مدت زمان زیادی طول کشید تا مقیاس را تغییر دادیم؛ بنابراین تا پایان سال گذشته طرح تفصیلی شهر تهران به پایان رسید.

وی با بیان اینکه امکان تغییر و اصلاح در طرح تفصیلی شهر تهران وجود دارد، گفت: در حین اجرا و پس از گذشت یک سال اشکالات بررسی و اصلاحیه جدید به منظور اجرا ابلاغ خواهد شد.

غروی با بیان اینکه طرح تفصیلی شهر تهران مغایرتی با ساخت و ساز در پلاک‌های ریز دانه ندارد، گفت: در گذشته قطعات زیر 50 متر که امکان تملک شهرداری در آن نبود اجازه ساخت و ساز نداشتند اما در طرح تفصیلی جدید شرایطی برای ساخت آنها به وجود آمده است.

وی در خصوص ساخت مسکن مهر در شهر تهران اظهار داشت: این طرح در اراضی دولتی به اجرا می رسد و در اغب مناطق هم شروع شده است، ضمن آنکه وزارت مسکن سابق قصد نداشت در شهر تهران مسکن بسازد اما به منظور کاهش قیمتها طرح مسکن ویژه در حال اجراست.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه این اراضی موجب نگرانی شورای شهر تهران هم هست کاربری تجاری داشته اند، گفت: دولت به منظور تامین مسکن متقاضیان شهر تهران این اراضی را به کاربری مسکونی تبدیل کرده است.

۸ خرداد ۱۳۹۱ ۰۸:۴۸
خبرگزاری مهر |
اشتراک در