ساختمان‌سازی روی ماه با فناوری ابداعی دانشمند ایرانی

محققان ناسا قصد دارند در ساخت سازه‌های مختلف بر روی ماه از فناوری پرینت سه بعدی ابداعی دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی استفاده کنند.
ساخت قطعات یدکی در ایستگاه بین المللی فضایی و برای مأموریت های طولانی مدت در فضا با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی از برنامه های مد نظر محققان ناسا است، اما ایده اصلی بهره‌مندی از تکنولوژی پرینت سه بعدی برای ساخت و ساز روی سطح ماه استفاده است.

ناسا در پروژه پرینت سه بعدی برای ساخت سازه روی سطح ماه، کمک هزینه ای در اختیار استاد بهرخ خوشنویس، محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و مدیر مرکز فناوریهای ساخت سریع خودکار قرار داده است.

در روش پیشنهادی دکتر خوشنویس، لایه های بتن توسط یک ماله رباتیک در زاویه مورد نظر شکل می گیرند. سیستم لوله کشی، سیم کشی برق و سایر امکانات نیز توسط سیستم های رباتیک در هنگام ساخت نصب می شوند و هر فوت مربع از دیوار در 20 ثانیه ساخته می‌شود.

بتن روی سطح ماه؟

تاکنون تحقیقات مختلفی در خصوص امکان استفاده از خاک و سنگ های ماه برای تولید بتن صورت گرفته است.

تحقیق انجام شده در دانشگاه آلابامای جنوبی نشان می دهد، بتن تولید شده از گوگرد مذاب می‌تواند در احداث سازه‌های مختلف روی سطح ماه مورد استفاده قرار بگیرد.

در تحقیق دیگری که توسط ناسا انجام شده است، از نانولوله‌های کربنی، چسب، خاک ماه و سنگ برای تولید بتن استفاده شد.

ساخت و ساز روی ماه

عدم وجود جو، نیروی گرانش پایین و محیط خشن سطح ماه کار ساخت و ساز را برای محققان دشوار و تا حدودی غیر ممکن می سازد.

بیشتر سناریوهای مطرح برای ساخت وساز بر سطح ماه شامل مدول های کوچک ساخته شده از کولار (Kevlar) است، اما ایده فرستادن ربات های چاپگر سه بعدی به ماه برای ساخت سازه با استفاده از مصالح محلی، قانع کننده به نظر می رسد.

۸ بهمن ۱۳۹۰ ۰۹:۰۳
ایسنا |
اشتراک در